fbpx
< Back

Tunsoare în scări – cum se realizează și care sunt categoriile de femei care pot opta pentru această tehnică

februarie 9, 2024 Categoria:Tunsori Autor: Elena Petrache

Trendurile au evoluat extrem de mult de-a lungul timpului, iar hairstylingul nu face o excepție. În acest context, tunsul în scări sau în trepte, după cum mai este cunoscut de anumite persoane, reprezintă o opțiune clasică în zilele noastre, dar și destul de versatilă, care atrage din ce în ce mai mult atenția femeilor.

Această tehnică adaugă dimensiune și textură părului, oferind, în același timp, și posibilitatea de a opta pentru diverse lungimi, dar și coafuri.

Astfel, indiferent că este vorba despre tunsorile în scări pentru părul mediu sau pentru altă lungime, această tehnică poate fi adaptată pentru a accentua trăsăturile feței și pentru a evidenția personalitatea ta.

De asemenea, aceasta se potrivește foarte bine și coafurilor scurte, dar și pentru persoanele care își doresc ceva diferit și nu știu exact pentru ce să opteze. Așadar, fie că vrei o tunsoare în scări pentru păr scurt, fie pentru păr mediu sau lung, în acest articol vei găsi răspunsurile la mai multe curiozități.

În plus, se va discuta pe larg despre ce este această tehnică și cum se execută ea, pentru cele mai bune rezultate. De asemenea, vom mai vorbi și despre cum poți obține tunsori în scări cu volum ori cum îți poți aranja podoaba capilară, dacă optezi pentru acest stil.

1. Tuns în scări – cum se execută această tehnică?

Tunsura în scări sau în trepte, după cum spuneam, este o tehnică ceva mai dificilă față de altele și necesită o mai mare atenție la detalii. Ea este potrivită pentru o varietate de lungimi sau tipuri de păr, indiferent că ne referim la cel drept sau cârlionțat, și se va așeza extrem de frumos pe spate, la final, când procesul este gata. Mai jos, îți vom spune cum se face tunsoarea în scări pas cu pas, pentru a obține cele mai frumoase rezultate.

În primul rând, înainte de a începe procesul propriu-zis, este important ca părul să fie curat, spălat și uscat. Acest lucru îți va permite o mai bună vizibilitate a firelor și a lungimii lor, lucru care va facilita tăierea cât mai precisă a acestora.

De asemenea, pentru cele mai perfecte tunsori în scări pentru păr lung, mediu sau scurt este esențial și să descurci perfect firele încă de la început, cu ajutorul unor piepteni de păr profesionali, pentru a preveni, astfel, ruperea lor.

După ce ai bifat și acest pas, este momentul să împarți părul în mai multe secțiuni, pentru a-l putea manevra mult mai mai ușor. Acest lucru nu este valabil doar la tipurile de tunsori în scări, ci și la restul. Așadar, de regulă, părul este împărțit în patru secțiuni: două în față, de la linia frunții până la urechi, și două în spate.

Pentru a le fixa cât mai bine și pentru a te asigura că nu se încurcă din nou între ele, poți folosi niște agrafe și ace de păr sau cleme, astfel încât să nu te incomodeze în acest proces.

Apoi, pentru a începe să faci tunsoarea în scări pentru păr drept, este recomandat să începi acest proces cu secțiunile din spate.

Această lungime va fi luată drept exemplu pentru restul tunsorii. Vei avea nevoie de o foarfecă cât mai ascuțită și va trebui să ții părul între degetele arătător și mijlociu, tăind orizontal, întrucât așa se obțin, practic, tunsorile în scări.

După ce ai stabilit lungimea de bază, trebuie să începi să creezi straturile. Pentru a face acest lucru, trebuie să iei o secțiune mică de păr și să o ridici la un unghi de aproximativ 90 de grade față de cap.

Taie apoi părul într-o linie diagonală, urmând unghiul degetelor. Repetă acest proces pe întreaga secțiune, asigurându-te că fiecare strat este puțin mai scurt decât cel de dedesubt, pentru a obține, astfel, niște modele de tunsori în scări perfecte.

După ce ai terminat cu părul din spate, este momentul să-ți muți atenția către cel din față. Tehnica rămâne aceeași și aici, iar tu trebuie doar să te asiguri de faptul că tranziția între straturile din spate și cele din spate este fluidă și naturală. După cum spuneam deja și anterior, este esențial să acorzi acestui proces o atenție deosebită, pentru a obține un păr tuns în scări cât mai armonios.

După ce ai terminat de tăiat toate straturile despre care discutam mai sus, trebuie să verifici părul tuns în scări din diferite unghiuri, pentru a te asigura, astfel, că straturile sunt uniforme și bine proporționate și că tehnica a fost perfect aplicată. În cazul în care observi mici diferențe, nu este nicio problemă. Poți face la final ajustările necesare, pentru a obține simetria dorită.

Deși această tehnică pare a fi una grea și complexă, prin urmarea acestor pași simpli, poți obține oricând o tunsoare modernă, adaptată perfect formei feței și stilului personal.

Cum se realizează un tuns în scări cu breton?

Tunsul unui breton filat este o tehnică de tundere care implică crearea unei margini subțiri și subțiate în părul de pe frunte pentru a obține o aspect mai îngrijit și mai elegant. După ce te-ai asigurat că părul este spălat și uscat, iată ce trebuie să faci:

Asigură-te că ai instrumentele potrivite, cum ar fi o pereche de foarfece pentru filat și un pieptene cu dinți fini.

Folosește pieptene pentru a separa părul din breton. Poți să-l împarți în secțiuni sau să-l prinzi în funcție de preferințele tale și de tipul de breton pe care îl dorești.

Folosește foarfecele pentru a tăia părul de breton la lungimea dorită. Începe cu o lungime mai mare decât ceea ce îți dorești să obții, deoarece vei subția ulterior părul.

Folosește tehnica de filat pentru a subția părul. Acest lucru implică tăierea secțiunilor de păr folosind foarfecele într-un unghi ascuțit, astfel încât să creezi textură și să reduci volumul părului. Poți face acest lucru ținând foarfecele într-un unghi ascuțit față de secțiunea de păr și tăind în mișcări scurte și rapide.

După ce ai subțiat părul, verifică rezultatul și ajustează-l după cum consideri necesar. Asigură-te că marginile sunt uniforme și că ai obținut textura dorită.

Pentru a finisa bretonul filat, poți aplica produse de styling, cum ar fi gel sau spumă, pentru a-ți aranja părul într-o formă dorită și pentru a-i oferi un aspect mai definit.

2. Tunsori în scări pentru părul drept și ondulat + ce alte femei mai pot opta pentru ea

Acum, că ai aflat exact la ce se referă tunsorile în scări, dar și cum se execută, îți vom sugera câteva tipologii de femei cărora li se potrivește acest stil, pentru a lua cea mai bună decizie atât pentru tine, cât și pentru clientele tale, în cazul în care ești un expert în acest domeniu.

În primul rând, pentru părul fin sau lipsit de volum precum este și cel drept natural, tunsura în scări poate fi soluția ideală, pentru a adăuga textură și pentru a face firele să fie mai „pline”.

Explicația este simplă. Straturile obținute prin intermediul acestei tehnici creează iluzia unui păr mai des și plin de viață, lucru care-ți va îmbunătăți extrem de mult aspectul, chiar dacă îți vei ține părul simplu, pe spate, fără să-l coafezi.

O altă categorie de femei care pot opta pentru această tehnică mai sunt cele care își doresc tunsorile în scări pentru părul mediu ondulat natural sau pentru cel lung, întrucât aici poate ajuta destul de mult la definirea buclelor și la reducerea efectului de încărcare pe care uneori acest tip de păr îl oferă.

Astfel, dacă firul va fi tăiat în trepte, atunci buclele capătă și ele o formă mai bine definită și mai organizată și nu vor avea nicio clipă aspect de neîngrijit.

De asemenea, trebuie să mai știi și că părul cu fir gros, fie el drept, fie ondulat, poate beneficia extrem de mult de pe urma acestei tehnici, deoarece straturile despre care discutam anterior elimină „excesul” și oferă, astfel, o formă mult mai aerisită părului tău. Acest lucru poate fi considerat chiar și un „must-have” pentru femeile care se regăsesc în această categorie.

În plus, tunsul în scări este o tehnică populară și pentru părul creț, deoarece ajută la definirea și menținerea formei buclelor, oferind în același timp volum și textură.

Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a realiza un păr creț tuns în scări:

  • Pentru părul creț, este de preferată tăierea firelor atunci când sunt uscate, deoarece poți vedea exact cum se comportă buclele și cum se aranjează în mod natural.
  • Scările pot fi tăiate în diverse lungimi și unghiuri pentru a obține efecte diferite. De exemplu, scările mai scurte în partea superioară a capului pot adăuga volum, în timp ce scările mai lungi în partea inferioară pot oferi o formă mai uniformă.

Tunsorile în scări pentru părul lung, scurt ori mediu mai sunt perfecte și pentru acele doamne care își doresc o coafură versatilă, diferită și nu știu pentru ce să mai opteze, după cum spuneam și anterior. Partea cea mai bună este că sunt ușor de adaptat la diferite tipuri de styling, indiferent că este vorba de un look drept, ondulat sau de bucle elegante.

Totodată, trebuie să mai știi și că tipurile de tunsori în scări sunt potrivite pentru majoritatea formelor feței. Straturile despre care vorbeam în primul capitol pot fi personalizate pentru a accentua anumite trăsături sau, de ce nu, pentru ascunde anumite imperfecțiuni. De exemplu, straturile mai lungi pot echilibra o față rotundă, în timp ce cele mai scurte pot evidenția pomeții pe o față ovală sau lungă.

Nu în ultimul rând, trebuie să mai știi că părul tuns în scări nu ține cont de vârstă, ci poate fi ales de către orice femeie. El este potrivit atât pentru cele tinere care doresc un aspect modern și fresh, cât și pentru femeile mai mature, care caută o coafură elegantă și ușor de întreținut pentru zilele în care merg la birou.

3. Tipuri de tunsori în scări în funcție de lungimea părului – informații utile

După cum ai aflat din informațiile de mai sus, tunsoarea în scări poate fi adaptată pentru o varietate de lungimi de păr, întrucât nu există limite sau reguli prestabilite. Totuși, există niște lucruri pe care trebuie să le cunoști, în funcție de categoria din care faci parte, ce țin de modul de îngrijire al podoabei capilare ulterioare, dar și de aspectul final pe care-l vei obține.

3.1. De ce să optezi pentru tunsoarea în scări dacă ai părul scurt?

În primul rând, tunsoarea în scări pentru părul scurt este o idee excelentă, întrucât adaugă multă textură și oferă volum, dacă știi să-l aranjezi așa cum trebuie, în viața de zi cu zi. Totuși, trebuie să știi că acest styling necesită un pic mai multă atenție din partea ta, mai ales dacă îți dorești ca acele straturi despre care vorbeam să fie unele bine definite și să iasă în evidență. Există mai multe variante pentru a face acest lucru, însă despre asta vom vorbi într-un capitol ulterior.

3.2. Ce trebuie să știi despre tunsoarea în scări pentru părul mediu?

Când vine vorba de tunsoarea în scări la lungimea de păr medie, trebuie să știi că aici vei obține un echilibru perfect între stil, dar și ușurința de a-l întreține cât mai perfect, în viața de zi cu zi. Și aici vei avea parte, ca în primul caz, de multă textură și volum, dacă îți dedici puțin timp în fața oglinzii, înainte de a pleca din casă.

Totuși, spre deosebire de părul scurt, acesta este relativ mai ușor de îngrijit și poate căpăta forma perfectă mai repede. Astfel, e un look ideal pentru femeile care-și doresc un stil practic, dar vor să fie și în pas cu tendințele actuale.

3.3. Tunsoarea în scări pentru păr lung și beneficiile sale

Ultima, dar nu cea din urmă, tunsoarea în scări pentru părul lung poate oferi ceva mai puțină structură decât în celelalte două cazuri, iar straturile nu vor fi la fel de vizibile, ca și în cazul părului scurt, spre exemplu. Totuși, și această variantă va arăta extrem de bine, la modă, adaptată zilelor în care trăim, fiind ușor de întreținut și de aranjat.

Mai mult, această tunsoare pentru părul lung oferă multă versatilitate, potrivindu-se atât pentru un look casual, cât și pentru unul elegant, office, pentru o zi la birou.

4. Păr tuns în scări – cum îl poți aranja?

Fie că vorbim de tunsoarea în scări pentru părul drept, fie pentru alte tipuri, există diverse moduri prin care poți aranja și coafa acest stil, după cum am evidențiat mai sus. Astfel, în continuare îți vom oferi unele dintre cele mai căutate și populare opțiuni, unde, cel mai probabil, îți vei găsi și tu favorita.

În primul rând, o modalitate simplă și eficientă de a evidenția tunsoarea scări este prin crearea unor bucle lejere. Folosește pentru acest proces un ondulator sau o placă de îndreptat, iar la final trece cu un piepten prin ele, pentru a le desface și pentru a le face să fie cât mai naturale. Nu uita să le fixezi puțin, astfel încât look-ul să reziste cât mai mult timp. Această tehnică este perfectă atât pentru un aer mai casual, cât și pentru unul elegant, funcționând de minune pentru tunsoarea medie în scări și pentru părul lung tuns în scări.

Mai mult, ea este excelentă și pentru cozile de cal simple sau pentru cocuri mai dezordonate, în cazul în care cauți ceva mai elegant. Acele straturi despre care vorbeam adaugă volum și multă textură, motiv pentru care transformă aceste coafuri relativ simple, în unele mai plăcute vizual. De asemenea, poți lăsa și două șuvițe în partea stângă și dreaptă a frunții să cadă pe față, pentru un aspect mai sofisticat.

Dacă preferi, în schimb, un look extrem de lejer și repede de realizat, ideal pentru a fi făcut în viața de zi cu zi, atunci ar trebui să aranjezi părul lung tuns în scări cu ajutorul periilor de păr. Acesta va rămâne drept, cu volum și se va așeza perfect, ca și cum ar fi fost întreținut de către un specialist, în cazul în care vrei să adopți acest stil acasă. Mai mult, partea cea mai bună este că această tehnică e ideală și pentru tunsoarea în scări scurtă, ori medie.

Dacă preferi ceva și mai simplu de atât, atunci poți opta pentru îndreptarea părului cu placa. Acest lucru va evidenția și mai bine liniile curate ale tunsorii de femei în scări și îți va oferi un aspect simplu, dar și elegant, în același timp. Este important să folosești un protector termic, pentru a preveni deteriorarea firelor.

Nu în ultimul rând, o opțiune bună de luat în calcul mai este și tunsoarea în scări cu breton, care poate fi aranjată simplu tot cu o perie sau cu placa. Totuși, acest amănunt, aparent nesemnificativ, îți poate schimba complet înfățișarea.

5. Tunsori în scări cu volum – cum obții volum pentru tunsoarea în scări?

După cum probabil știi deja, nu este important doar să obții cele mai frumoase tunsori în scări pentru păr scurt, mediu ori lung, ci este esențial și să ai mereu și volum, lucru pe care și-l dorește orice femeie, cu atât mai mult cele care au firele subțiri și moi. Totuși, acest lucru nu este atât de dificil de obținut și există mai multe trucuri prin care poți obține acest lucru, iar mai jos îți vom dezvălui câteva secrete în acest sens.

În primul rând, indiferent dacă vorbim de tehnica de tuns în scări sau de altele, totul începe de la modul în care este îngrijit părul. Utilizează, astfel, șampoane și balsamuri care sunt special formulate pentru a adăuga volum și evită produsele grele, care pot face ca părul să pară și mai lipsit de viață.

De asemenea, după spălare sau înainte să ieși în oraș, poți aplica diferite produse de styling special concepute pentru a-i oferi tehnicii tunsorii în scări volum. Spre exemplu, utilizarea unui spray de volum sau a unei spume direct pe rădăcinile părului umed pot face minuni. În schimb, există și alte variante ce pot fi aplicate pe părul uscat, reușind să te ajute să obții o coafură cu volum pentru tunsorile în trepte foarte ușor.

O altă tehnică extrem de ușoară, dar care va adăuga destul de mult volum părului creț tuns în scări, dar și celui drept, este uscarea sa cu capul în jos. Acest proces îi permite acestuia să se usuce departe de scalp, oferind, astfel, un volum natural.

Tot când vine vorba de procesul de uscare mai poți folosi și o perie rotundă specială, pentru a ridica părul de la rădăcini. Acest lucru nu doar că adaugă volum, dar și netezește cuticula părului, lăsându-l strălucitor și sănătos și ajutându-te să scoți în evidență perfect modelele de tunsori în scări.

Nu în ultimul rând, o altă tehnică a tunsorii în scări excelentă, comună și foarte la îndemână mai este și taparea părului scurt tuns în scări sau al celui lung. Trebuie practic cu ajutorul unui pieptene să tragi de păr de la rădăcină în direcția opusă creșterii sale, pentru a crea, astfel, volum. Fii totuși delicată, pentru a evita deteriorarea sa.

În concluzie, există extrem de multe lucruri pe care trebuie să le știi despre tunsoarea în scări, iar în urma acestui articol sperăm că ți-ai răspuns la mai multe curiozități. Chiar dacă pare grea tehnica de lucru pentru tunsoarea în scări, inițial, în final nu necesită decât puțină atenție la detalii și puțină dexteritate, pentru cel mai bun rezultat final.

Surse foto: freepik.com, unsplash.com, pexels.com

Articole Recomandate
Produse Recomandate
1 Super set Cap Manechin Elena OMC + Ondulator EJIK Professional (diametrul la alegere)

1 Super set Cap Manechin Elena OMC + Ondulator EJIK Professional (diametrul la alegere)

Prețul inițial a fost: 1.450,00 RON.Prețul curent este: 1.235,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Castaniu Deschis Maroniu 8/7 ,OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Castaniu Deschis Maroniu 8/7 ,OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Castaniu Deschis Profund pentru Par Alb 8/00, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Castaniu Deschis Profund pentru Par Alb 8/00, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Balsam Profesional, OLLIN SERVICE LINE, 1000ml, Uz zilnic pH 5.5

Balsam Profesional, OLLIN SERVICE LINE, 1000ml, Uz zilnic pH 5.5

Prețul inițial a fost: 75,00 RON.Prețul curent este: 65,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea-Crema Permanenta OLLIN COLOR

Vopsea-Crema Permanenta OLLIN COLOR "PLATINUM COLLECTION" 100ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Perie Rotunda EJIK Professional 43 mm Nano Technology Ceramic + Ionic cu Ac Retractabil

Perie Rotunda EJIK Professional 43 mm Nano Technology Ceramic + Ionic cu Ac Retractabil

Prețul inițial a fost: 65,00 RON.Prețul curent este: 55,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Blond Deschis Roze 10/26, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Blond Deschis Roze 10/26, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta,  Maro Deschis Aramiu 5/4, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Maro Deschis Aramiu 5/4, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Castaniu Inchis Auriu 6/3, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Castaniu Inchis Auriu 6/3, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Balsam Profesional, OLLIN CARE HIDRATANT, 1000ml, curatare si dubla hidratare delicata

Balsam Profesional, OLLIN CARE HIDRATANT, 1000ml, curatare si dubla hidratare delicata

Prețul inițial a fost: 81,00 RON.Prețul curent este: 69,00 RON.
Vezi produsul
Set foarfece tuns & foarfece de filat părul Ejik Professional oțel Japonez 6 inch

Set foarfece tuns & foarfece de filat părul Ejik Professional oțel Japonez 6 inch

Prețul inițial a fost: 450,00 RON.Prețul curent este: 360,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Blond Maroniu Auriu 9/73, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Blond Maroniu Auriu 9/73, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Blond Inchis Gri Intens Violet 6/112, OLLIN COLOR PLATINUM COLLECTION, 100ml

Vopsea de par permanenta, Blond Inchis Gri Intens Violet 6/112, OLLIN COLOR PLATINUM COLLECTION, 100ml

Prețul inițial a fost: 35,00 RON.Prețul curent este: 29,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Negru 2/0, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Negru 2/0, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul

Vezi toate produsele...