fbpx
< Back

Placa de creponat și cum să creponezi corect părul

aprilie 9, 2020

Secretul unei coafuri absolut minunate constă în pregătirea părului. În acest articol îți arăt cum să creponezi corect părul fără ca acesta să fie foarte evident în coafură, pentru a obține un volum natural și o textură mai rezistentă.

Cum se folosește placa de creponat părul? Placa de creponat părul se deosebește de placa de întins prin faptul că are niște plăcuțe în zig zag, care creează așa numita textură creponată.

Pentru a realiza corect această textură este important să începi cu partea din spatele capului, iar împărțind părul în șuvițe mici, le creponezi de la rădăcină. Cu alte cuvinte, strânge o porțiune de păr cu placa, stai așa câteva secunde, după care o eliberezi. Mută apoi placa unde se termină textura creponată și continuă astfel pe o lungime de 10 cm.

Este foarte important să nu presăm prea mult șuvița pentru a nu distruge aspectul coafurii. La fel, zig zagurile plăcii tale, trebuie să fie mici, altfel nu vei putea deschide ușor șuvița, nici să texturezi frumos părul.

Dacă folosești placa pentru prima dată, temperatura de 180 de grade este suficientă pentru a realiza o textură uniformă și a nu deteriora părul.

În video ce urmează, îți demonstrez rapid cum să creponezi corect părul în spate și secțiunea feței, pentru un finisaj perfect.


Important:
– temperatura de 180 grade;
– începem cu partea din spatele capului;
– împărțim părul în șuvițe subțiri și creponăm de la ureche până la ureche până în partea superioară a capului;
– pentru partea din față se face cărare pe mijloc și se creponează de o parte și de alta a acesteia;
– nu presăm placa de creponat pentru a evita crearea unui desen profund pe păr;

Acum că știi să folosești corect placa de creponat, te provoc să coafezi. Ce zici?

Produse Recomandate

Vezi toate produsele...