fbpx
< Back

Ce culoare de păr mi se potrivește – află și tu ce nuanță ar trebui să aibă părul tău, în funcție de mai multe criterii

decembrie 20, 2023 Categoria:Vopsire par Autor: Elena Petrache

Toate femeile aspiră, la un moment dat, la un look nou, fresh, dar care să reflecte, în același timp, cât mai mult propria personalitate și să pună în valoare trăsăturile unice ale fiecărei persoane.

Atunci când te gândești „ce culoare de păr mi se potrivește”, această întrebare poate fi o reală provocare pentru tine, care uneori te poate determina chiar să renunți la această schimbare mult dorită.

Trebuie să știi totuși că majoritatea femeilor au trecut prin acest proces și aceste îndoieli și au încercat să găsească echilibrul perfect între propria personalitate, trăsăturile feței și alte criterii esențiale.

Dincolo de tendințele care sunt acum în vogă și de moda care este trecătoare, culoarea părului în funcție de ten și ochi este foarte importantă, întrucât așa poți găsi răspunsul corect. Trebuie totuși să uiți de orice grijă și temere și să știi că această schimbare îți poate transforma complet imaginea și îți poate oferi un sentiment de încredere de care poate că ai nevoie.

Cu toate acestea, nu există o abordare universal valabilă pentru toată lumea în materie de nuanțe și stiluri, deoarece fiecare individ este unic în felul său, după cum spuneam deja.

Astfel, este crucial să înțelegi că alegerea nuanței perfecte ar trebui să fie o decizie personalizată, bazată pe mai multe aspecte, cum ar fi tonul pielii, culoarea ochilor, structura feței, ba chiar este important să alegem culoarea părului în funcție de vârstă, de asemenea.

În continuare, în acest articol, o să-ți dezvăluim care sunt criteriile esențiale de care trebuie neapărat să ții cont, atunci când îți alegi culoarea părului ideală, astfel încât să fii foarte mulțumită de rezultatul final.

De asemenea, îți vom oferi și cele mai importante sfaturi și recomandări pe care trebuie să le știi în acest proces, așadar, ai ajuns în locul potrivit, dacă și tu îți dorești de ceva vreme această schimbare, dar nu știai de unde să începi.

1. Ce culoare de păr mi se potrivește – cum știi ce culoare de păr ți se potrivește

Alegerea culorii potrivite pentru păr poate fi o sarcină copleșitoare uneori, mai ales dacă ești o persoană mai indecisă, care nu își dorește mereu să-și asume un risc. Chiar dacă tendințele actuale „impun” un anumit tipar, trebuie să știi că fiecare persoană are caracteristici unice și că ceea ce funcționează pentru cineva, poate să nu fie potrivit pentru altcineva. În acest sens, există mai multe sfaturi utile care te vor ajuta în acest proces și care-ți vor ușura decizia.

În primul rând, culoarea părului în funcție de ten este foarte importantă. Tonul pielii este un factor cheie în acest proces și întotdeauna trebuie să te asiguri că cei doi factori se armonizează perfect. Dacă ai un ton cald, atunci nuanțele aurii, roșcate sau nuanțele de blond călduț se potrivesc de minune. În schimb, dacă ai un ton rece al pielii, culorile închise, precum negru, ciocolatiu sau nuanțele de blond cu subtonuri reci, precum blondul cenușiu, ar putea fi mai potrivite.

De asemenea, mai trebuie să știi faptul că culoarea părului în funcție de culoarea ochilor este de luat în considerare, pentru a obține un echilibru și o armonie perfectă la nivelul feței. De exemplu, pentru ochii căprui, tonurile de blond cu subtonuri aurii sau ciocolatiul închis pot evidenția și mai mult aceste trăsături. În schimb, dacă ai ochii albaștri, ar trebui, din start, să te axezi pe o altă paletă de culori.

Tot când alegi culoarea potrivită pentru păr, mai trebuie să ții cont și de personalitatea și stilul tău de viață. Dacă ești o persoană care iubește în general aventura și dacă îți place să experimentezi mereu ceva nou, atunci culorile vibrante și cele mai ieșite din tipare ar putea fi alegerea ideală. Pe de altă parte, dacă preferi un look mai clasic și elegant, nuanțele naturale și rafinate ar putea fi mai potrivite.

Vei putea ști mereu care este culoarea potrivită la păr și dacă asculți de sfaturile unui profesionist. Consultarea unui hairstylist poate fi esențială în acest proces. Acești specialiști pot analiza caracteristicile tale faciale, tonul pielii și stilul personal pentru a-ți recomanda cele mai potrivite nuanțe pentru păr.

De asemenea, înainte de a face o schimbare permanentă, poți încerca să experimentezi mai multe nuanțe temporare, care se pot spăla după câteva băi, astfel încât să iei decizia finală, în urma acestui proces. Acest lucru îți va oferi ocazia perfectă să vezi cum te simți cu noua culoare și dacă te poți adapta cu aceasta.

Nu în ultimul rând, în tot acest proces este foarte important să ai în vedere și starea de sănătate actuală a părului tău. O schimbare drastică de culoare poate necesita anumite tratamente făcute înainte, care să pregătească podoaba capilară pentru ceea ce urmează. Chiar dacă părul nu „strigă” după ajutor, și el are nevoie de o îngrijire regulată, așadar, asigură-te că el este într-o formă bună, înainte de a te decide pentru o nouă nuanță.

2. Culoarea părului în funcție de ten, ochi și vârstă – care sunt criteriile și regulile de care să ții cont atunci când decizi să îți schimbi culoarea părului

Pe lângă sfaturile pe care ți le-am oferit deja mai sus, cu privire la culoarea potrivită pentru păr, mai există și alte criterii destul de stricte care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie și după care trebuie să te ghidezi, în tot acest proces de schimbare.

Spuneam anterior faptul că ochii trebuie analizați în profunzime, pentru că ei îți pot indica exact care este cea mai bună soluție pentru tine.

Așadar, dacă ai ochii albaștri, culorile calde pot aduce un contrast plăcut și îți pot pune în valoare mai bine trăsăturile. Blondul închis, castaniul deschis și tonurile de roșcat cu nuanțe calde, sunt unele dintre opțiunile excelente de luat în calcul. Mai mult, culoarea ochilor căprui se poate asorta mult mai ușor cu o varietate de nuanțe de păr.

După cu spuneam deja mai sus, poți alege oricând un ciocolatiu, cu subtonuri aurii sau caramel, sau poți încerca chiar și nuanțe de roșcat închis sau cu anumite reflexii de blond. Când vine însă vorba de ochii verzi, te-ai putea axa pe roșcatul închis, maro închis, blond cu reflexii arămii.

Dacă mai sus ți-am dezvăluit ce culoare de păr ți se potrivește în funcție de culoarea tenului, trebuie să știi că și trăsăturile îți influențează nuanța potrivită. Așadar, forma feței joacă un rol important în tot acest proces.

Persoanele care au o construcție ovală, au cea mai mare varietate de opțiuni, în timp ce femeile cu fața pătrată ar trebui să se axeze pe nuanțele mai luminoase, pentru a atenua liniile drepte și pentru a crea o armonie.

Nu în ultimul rând, dacă ai o construcție spre rotund, atunci ar trebui să apelezi tot la ajutorul unor nuanțe mai deschise, care vor echilibra perfect întregul aspect.

De asemenea, nu trebuie să alegi culoarea părului doar în funcție de ochi și ten, ci și în funcție de vârsta ta. Într-un anumit prag din viață, poți fi mai aventuroasă în alegerea nuanței potrivite și poți încerca culori mai neconvenționale, precum ar fi roz, albastru sau chiar și verde.

Pe măsură ce înaintezi însă în vârstă, alegerile mai clasice și mai elegante pot deveni și cele mai potrivite. De asemenea, trebuie să știi și că nuanțele de păr care se apropie de culoarea ta naturală vor necesita mai puține sesiuni de întreținere și vor crea un aspect mai rafinat.

Mai mult, în această alegere, un rol extrem de important îl poate juca și culoarea naturală pe care o are deja părul tău. Dacă nu îți dorești o schimbare prea radicală, ar trebui să încerci să alegi o nuanță care să se apropie cât mai mult de nuanța ta de bază. Tot de aceeași regulă trebuie să ții cont și dacă te afli la prima schimbare de look, întrucât modificările trebuie să fie făcute gradual, astfel încât să-ți oferi timp ție, dar și celor din jur, să se obișnuiască cu schimbarea făcută.

În final, nu trebuie să uiți că alegerea culorii părului este o decizie personală, care trebuie să te reprezinte în totalitate, iar sfaturile unui profesionist au menirea doar de a te ghida către cea mai potrivită alegere.

Poți consulta oricând și cartea de colorimetrie pentru păr, pentru a fi mai aproape de alegerea perfectă și pentru a te inspira cât mai mult.

3. Culoarea potrivită de păr – sfaturi și recomandări utile în alegerea culorii pentru vopseaua de păr

Dacă te întrebi în continuare „cum aleg culoarea părului”, iar informațiile de mai sus nu te-au convins în totalitate, atunci noi îți vom mai dezvălui câteva sfaturi esențiale care te vor ajuta în acest proces. Abia după ce le pui pe toate cap la cap, vei putea să iei cea mai bună hotărâre pentru tine și pentru părul tău.

Așadar, după ce îți identifici culoarea ochilor, tonul pielii și celelalte aspecte despre care discutam mai sus, este esențial să consulți un specialist, chiar dacă urmează să te vopsești acasă.

Aceștia au experiența necesară pentru a analiza caracteristicile tale faciale mult mai bine, tonul pielii și restul aspectelor, și îți pot oferi sugestii importante, pe care cel mai probabil ți-ai dori să le cunoști. Mai mult, decizia va fi una mai obiectivă, iar hairstylistul va analiza la rece toate aspectele pe care tu poate nu le vei vedea cu aceeași ochi.

Un alt sfat important de care trebuie să ții cont, când vorbim de cum alegem culoarea de păr, este acela de a nu te îndepărta din prima de culoarea ta de bază. Am mai spus asta și mai sus, însă îl repetăm, întrucât este un lucru esențial de urmat în tot acest proces de schimbare.

Acest lucru va face ca tranziția să fie mai ușoară și va necesita mai puține retușuri, reducând astfel riscul de deteriorare a părului. Pe parcurs, dacă ți se pare că nuanța te avantajează, poți continua schimbarea și poți depăși noi limite.

Tot anterior mai spuneam faptul că firul de păr trebuie pregătit, înainte de a fi vopsit. Pentru a nu fi traumatizat, acesta are nevoie de foarte multă hidratare în prealabil, cu ajutorul anumitor produse adecvate, care vor preveni deteriorarea sa după aplicarea vopselei.

Trebuie să oferi foarte multă importanță acestui pas, întrucât doar așa vei avea parte de niște rezultate uimitoare. Așadar, înainte să te gândești „cum îmi aleg culoarea părului”, asigură-te că ai început pregătirea firului cu cel puțin o lună înainte ca procesul de schimbare să aibă loc.

Mai mult, foarte important mai este și să investești în produse de calitate. Uneori, alegerea unor vopsele ieftine poate duce la rezultate nedorite sau la o culoare care se estompează rapid.

Optează pentru unele profesionale pentru a obține cele mai bune rezultate, care să dureze în timp și care să nu te dezamăgească nicio clipă.

De asemenea, nu este esențial doar cum îți alegi culoarea de păr, ci și cum o întreții pe aceasta. După vopsire, asigură-te că integrezi în rutine de îngrijire anumite șampoane, balsamuri și măști speciale pentru părul vopsit, care să-l mențină frumos și care să-l protejeze de la decolorare. Tot aceste produse se vor asigura că podoaba ta capilară se menține sănătoasă, după schimbarea suferită.

Cu sfaturile și recomandările oferite, vei putea face o alegere inspirată și vei obține un look care îți va pune în valoare frumusețea naturală. Indiferent de nuanța pe care o alegi, fii încrezătoare și bucură-te de noua ta transformare. Totuși, dacă mai ai anumite nelămuriri despre vopsirea părului, poți citi informații la fel de interesante tot pe site-ul nostru, astfel încât să nu mai ai niciun dubiu.

4. Cum îți alegi culoarea la vopseaua de păr – de ce să alegi produse profesionale de păr

Tot când vine vorba de cum îți alegi culoarea la vopseaua de păr, un aspect primordial îl reprezintă alegerea produselor profesionale, care vor face o diferență semnificativă în rezultatele finale și în sănătatea părului tău.

Deși produsele mai accesibile din supermarketuri pot părea atrăgătoare din punct de vedere financiar, există multiple motive pentru care să optezi pentru cele calitative, iar despre acest aspect vom vorbi în acest capitol.

În primul rând, vopseaua pentru păr profesională conține doar ingrediente de înaltă calitate, care protejează și hrănesc firul de păr în timpul procesului de vopsire. Aceasta conține adesea extracte naturale, proteine și uleiuri benefice, care ajută la menținerea sănătății și strălucirii părului.

De asemenea, înainte să afli cum să alegi culoarea de păr, află că produsele profesionale sunt cunoscute pentru că oferă rezultate sigure și durabile în timp. Nuanțele vor corespunde mereu cu așteptările, iar vopseaua va rezista mai mult timp, păstrându-și strălucirea și intensitatea pentru mai multe săptămâni sau chiar luni.

Mai mult, un alt beneficiu al acestor produse este faptul că ele pot acoperi uniform fiecare fir de păr în profunzime, asigurând astfel o culoare omogenă de la rădăcină, la vârf. Acest lucru înseamnă că nu vor exista zone de păr neglijate sau prea deschise, ci vei obține un aspect armonios și plăcut privitorilor.

Nu în ultimul rând, înainte de a-ți pune întrebarea „cum să îmi aleg culoarea părului”, află că aceste produse profesionale îți vor oferi o gamă mult mai largă de opțiuni și de nuanțe, care pot fi oricând combinate și personalizate după bunul plac.

În concluzie, există foarte multe lucruri pe care trebuie să le știi despre culoarea părului, înainte de a apela chiar tu la această schimbare.

Nu uita că nuanțele de păr în funcție de culoarea ochilor este un aspect esențial de luat în calcul, dar ține cont întotdeauna și de restul recomandărilor făcute mai sus, pentru a avea parte de cea mai bună experiență.

Sperăm că aceste sfaturi despre culoarea părului te vor ajuta să iei cea mai bună decizie!

Sursa foto: pexels.com

Articole Recomandate
Produse Recomandate
Vopsea-Crema Permanenta OLLIN COLOR, 100 ml, 10/43 Blond Deschis Auriu Aramiu

Vopsea-Crema Permanenta OLLIN COLOR, 100 ml, 10/43 Blond Deschis Auriu Aramiu

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Perie Profesionala Super Brush Pink

Perie Profesionala Super Brush Pink

Prețul inițial a fost: 40,00 RON.Prețul curent este: 35,00 RON.
Vezi produsul
Balsam Profesional, OLLIN CARE RESTORE, 1000ml, restaureaza structura parului, hidrateaza

Balsam Profesional, OLLIN CARE RESTORE, 1000ml, restaureaza structura parului, hidrateaza

Prețul inițial a fost: 81,00 RON.Prețul curent este: 57,00 RON.
Vezi produsul
Balsam Profesional, OLLIN HYALURONIC ACID, 1000ml, hidrateaza parul, cu Acid Hialuronic

Balsam Profesional, OLLIN HYALURONIC ACID, 1000ml, hidrateaza parul, cu Acid Hialuronic

Prețul inițial a fost: 93,00 RON.Prețul curent este: 65,00 RON.
Vezi produsul
Masca de par, OLLIN PERFECT HAIR, 200ml, Mirror shine

Masca de par, OLLIN PERFECT HAIR, 200ml, Mirror shine

Prețul inițial a fost: 114,00 RON.Prețul curent este: 89,00 RON.
Vezi produsul
Sampon Profesional, OLLIN SERVICE LINE, 1000ml, Nuantator Culoare Rece

Sampon Profesional, OLLIN SERVICE LINE, 1000ml, Nuantator Culoare Rece

Prețul inițial a fost: 75,00 RON.Prețul curent este: 53,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea-Crema Permanenta

Vopsea-Crema Permanenta "FASHION" Intensificator de Culoare 60ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea-Crema Permanenta OLLIN COLOR

Vopsea-Crema Permanenta OLLIN COLOR "PLATINUM COLLECTION" 100ml, 6/12 Blond Inchis Gri Violet

Prețul inițial a fost: 35,00 RON.Prețul curent este: 29,00 RON.
Vezi produsul
Gel pentru Indepartarea vopselei de pe scalp si piele 150ml

Gel pentru Indepartarea vopselei de pe scalp si piele 150ml

Prețul inițial a fost: 40,00 RON.Prețul curent este: 28,00 RON.
Vezi produsul
Cap manechin par natural, 50 cm, RAPHAELA Competition vopsit BALAYAGE

Cap manechin par natural, 50 cm, RAPHAELA Competition vopsit BALAYAGE

Prețul inițial a fost: 1.350,00 RON.Prețul curent este: 1.250,00 RON.
Vezi produsul
Balsam Profesional, OLLIN CARE HIDRATANT, 1000ml, curatare si dubla hidratare delicata

Balsam Profesional, OLLIN CARE HIDRATANT, 1000ml, curatare si dubla hidratare delicata

Prețul inițial a fost: 81,00 RON.Prețul curent este: 57,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea-Crema Permanenta OLLIN COLOR, 100 ml, 11/26 Blond Special Roz

Vopsea-Crema Permanenta OLLIN COLOR, 100 ml, 11/26 Blond Special Roz

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea-Crema Permanenta OLLIN COLOR, 100 ml, 7/3 Castaniu Auriu

Vopsea-Crema Permanenta OLLIN COLOR, 100 ml, 7/3 Castaniu Auriu

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Suport masa cap manechin, plastic, negru

Suport masa cap manechin, plastic, negru

Prețul inițial a fost: 105,00 RON.Prețul curent este: 95,00 RON.
Vezi produsul
Tratament par, OLLIN PROFESSIONAL, 250ml, Crema Reparatoare X-PLEX nr.2

Tratament par, OLLIN PROFESSIONAL, 250ml, Crema Reparatoare X-PLEX nr.2

Prețul inițial a fost: 284,00 RON.Prețul curent este: 228,00 RON.
Vezi produsul
Foarfece de filat Părul EJIK din otel Japonez pentru Frizerie 6 inch

Foarfece de filat Părul EJIK din otel Japonez pentru Frizerie 6 inch

Prețul inițial a fost: 225,00 RON.Prețul curent este: 180,00 RON.
Vezi produsul

Vezi toate produsele...