< Back

Balayage – care sunt caracteristicile acestei tehnici de vopsit părul și cum o poți obține

decembrie 20, 2023 Categoria:Vopsire par Autor: Elena Petrache

Balayage-ul este una dintre cele mai populare tehnici de vopsit, care s-a răspândit extrem de mult în ultima vreme și la noi în țară și care este din ce în ce mai căutată la ora actuală.

Acest lucru se datorează, în primul rând, faptului că oferă părului un look extrem de natural, dar și complex, în același timp, în funcție de preferințele personale.

Astfel, dacă îți dorești o trecere ușoară, foarte subtilă și care să fie puțin observată de cei din jur, ai nevoie de o culoare care să se apropie destul de mult de nuanța ta naturală. În schimb, dacă vrei o schimbare radicală de look, tehnica balayage-ului te va ajuta să arăți pur și simplu impecabil.

De asemenea, de-a lungul anilor, vopsirea balayage a evoluat extrem de mult și într-un mod foarte comple, lucru care permite o libertate creativă de neegalat, întrucât nuanțele și intensitățile pot fi personalizate în funcție de tipul de păr, ten și preferințele individuale.

Mai mult, indiferent de cât de intens ar fi balayage-ul pe păr, acesta oferă un aspect extrem de natural, dar și o tranziția fluidă și plăcută ochiului, eliminând orice aspect de creștere abruptă a rădăcinilor.

Indiferent dacă-ți dorești să optezi pentru nuanțe de blond deschis, tonuri de bronz sau chiar culori mai îndrăznețe, această tehnică îți sare în ajutor.

În continuare, în acest articol, vom discuta pe larg despre ce înseamnă balayage, de câte tipuri este acesta, dar și cum trebuie îngrijit părul, după ce a fost supus unei astfel de schimbări. Nu în ultimul rând, dacă vrei să-ți faci balayage acasă și nu știi cum, îți vom oferi și câteva sfaturi importante în acest sens.

Așadar, fie că ești un specialist în domeniu care este în căutarea unor informații suplimentare despre această tehnică actuală, fie o persoană casnică, articolul de față îți va fi de mare ajutor.

1. Balayage – ce presupune tehnica balayage

Tehnica balayage este adoptată în zilele noastre de extrem de multe femei, care își doresc să aibă parte de o schimbare de look perfectă și foarte naturală, după cum  spuneam mai sus. Ce nu știe însă foarte multă lume este țara în care s-a inventat acest stil, dar și care sunt caracteristicile sale clare.

Astfel, trebuie să știi că el e originar din Franța, iar termenul provine de la cuvântul francez „balayer”, care se traduce ca „a mătura”. Aceasta este practic o analogie subtilă între tehnica de bază folosită astăzi de sute de specialiști din domeniu și o aplicare cât mai ușoară și uniformă a culorii.

Când vorbim de caracteristica principală pe care o are balayage-ul, trebuie menționat faptul că el constă într-o abordare diferită a vopsitului, după cum îți vorbeam și mai sus, astfel încât nu se mai rezumă la șuvițele clasice.

În timp ce la tehnicile tradiționale de colorare ai o oarecare viziune asupra rezultatului final și ai idee la e să te aștepți, balayage-ul te va uimi întotdeauna și te va face să stai în fața oglinzii ore în șir.

Acesta oferă o libertate de expresie fără precedent, permițând fiecărei persoane în parte care folosește această tehnică să-și pună amprenta personală asupra fiecărui look. Tocmai din acest motiv, poate că ai observat și tu că niciun balayage nu prea seamănă cu altul, existând mereu mici diferențe de tonuri, culori.

O altă caracteristică care trebuie menționată este faptul că balayage-ul poate pune foarte mult în evidență frumusețea naturală a unei persoane.

Indiferent de nuanța aleasă de tine sau de clienta ta, în cazul în care ești un hairstylist, acesta poate fi adaptat și se poate potrivi oricărui ton de piele și personalitate. Astfel, el nu-ți va schimba doar părul, ci îți va pune în evidență și multe alte trăsături pe care le deții.

Balayage-ul mai este caracterizat și de versatilitatea sa. Indiferent de tipul de păr, adică ondulat, drept, subțire sau des, el se adaptează armonios, creând astfel efectul dorit pe orice look, lucru care nu este valabil la foarte multe tehnici. Practic, acest lucru face ca acesta să fie o alegere ideală pentru oricine caută o transformare elegantă, dar și foarte actuală a părului.

Pe lângă toate aceste lucruri, balayage-ul s-a făcut extrem de remarcat și pentru faptul că este ușor de întreținut. Spre deosebire de alte tehnici, aici, pe măsură ce crește părul, nu va trebui imediat să mergi din nou la salon sau să-ți aplici acasă o nouă nuanță, întrucât totul se va vedea foarte natural și firesc, lucru care înseamnă că nu mai este nevoie ca părul să fie vopsit extrem de des. Este nevoie, totuși, de o întreținere regulată, dar despre aceste lucruri vom vorbi într-un alt capitol.

Așadar, acum sperăm că ai înțeles ce este tehnica balayage și de ce este aceasta atât de des întâlnită la femeile din întreaga lume.

2. Tehnica balayage – tipuri de balayage

Există mai multe tipuri și tehnici de balayage, care sunt adoptate în funcție de lungimea părului, de cât de mare vrei tu sau clienta ta să fie schimbare, însă și de alte lucruri. Mai jos, noi îți vom oferi câteva exemple, astfel încât să-ți creezi o viziune clară asupra acestei tehnici și poate chiar să te și inspiri.

În primul rând, tehnica balayage pas cu pas poate fi aplicată pe toate lungimile de păr, de la cel scurt, mediu, până la părul lung, unde se vede și cel mai mult în toată splendoarea sa.

De asemenea, ultimul caz oferă și o libertate mai mare de expresie și posibilitatea de a crea extrem de multe treceri, care la părul scurt nu s-ar vedea la fel de bine. Totodată, dacă alegi să aplici tehnica balayage pe păr scurt, acesta s-ar putea să necesite o mai mare întreținere, pentru a se vedea cât mai mult timp armonios și elegant.

Când vorbim de vopsirea părului balayage, trebuie să mai știi că acesta poate fi oricând aplicat de sus, de lângă rădăcină, dar fără a o afecta pe aceasta, ori de la jumătatea capului.

Acest lucru depinde foarte mult de persoana căreia urmează să i se aplice schimbarea și de intensitatea dorită. Spre exemplu, dacă este vorba despre cineva care se vopsește pentru prima dată, este recomandat ca acest lucru să se întâmple treptat, astfel încât atât ea, cât și cei din jur, să se obișnuiască cu nuanța aleasă.

De asemenea, tipurile de balayage mai diferă și în funcție de culori. Astfel, poate fi vorba despre balayage pentru părul blond, una dintre cele mai celebre alegeri, când vine vorba de această tehnică, de balayage-ul gri, de cel pentru părul șaten, care oferă un rezultat pur și simplu spectaculos și foarte cald, dar, nu în ultimul rând, și de balayage pentru părul brunet.

În acest sens, fie că vrei sau nu să-ți schimbi culoarea naturală a părului, există o tehnică de balayage care să-ți vină în ajutor și care să te facă să strălucești la propriu.

Dacă însă nu știi exact toate nuanțele disponibile și culorile din care poți alege sau pe cele prin care îți poți inspira clientele, atunci trebuie neapărat să arunci o privire asupra cărții de colorimetrie pentru păr disponibilă la noi pe site, unde vei avea parte de toate informațiile care îți lipsesc din acest domeniu.

balayage-tipuri-carte-colometrie

Așadar, indiferent de schimbarea de look pe care ți-o dorești sau pe care și-o dorește clienta ta, balayage-ul rămâne o opțiune versatilă, adaptându-se nevoilor și stilurilor individuale.

Indiferent că ai nevoie de o tehnică care să lumineze doar vârfurile sau îți trebuie ceva care să adauge dimensiune întregii coafuri, balayage-ul continuă să se reinventeze, oferind mereu o perspectivă proaspătă, actuală și modernă asupra culorilor de păr.

balayage-tipuri-carte-colometrie

3. Vopsire balayage – cum se întreține părul vopsit în stil balayage

După ce ai ales tehnica de vopsit balayage pentru părul tău, este nevoie să-l întreții corespunzător, întrucât doar așa se va menține culoarea perfectă pe o lungă perioadă de timp și tot în acest fel, firul de păr va fi perfect hidratat și hrănit în profunzime, lucru ca va garanta un aspect foarte strălucitor și frumos.

În primul rând, este important să optezi pentru produse de îngrijire special concepute pentru părul vopsit. Acestea conțin ingrediente menite să protejeze culoarea și să păstreze hidratarea necesară.

După cum bine știi, vopseaua poate afecta destul  e mult aspectului podoabei capilare. Tocmai din acest motiv, este important să optezi pentru cele profesionale, cum sunt cele de la noi de pe site, însă asta nu te va scuti de la a-ți îngriji corespunzător părul, care are nevoie să fie răsfățat precum este pielea.

Mai mult, în sezonul cald este extrem de important ca părul să fie protejat de razele UV, care au același efect nociv asupra sa, așa cum o pot avea și asupra tenului.

Astfel, dacă urmează să mergi la mare sau într-o zonă extrem de caldă și știi că vei sta mult timp expusă cu capul la soare, este important să folosești diferite soluții care să-l protejeze sau pur și simplu să-ți acoperi capul cu o pălărie de plajă.

Soarele nu doar că poate decolora destul de mult părul și îi poate „fura” acestuia din aspectul său perfect, dar predispune și firele la o uscare și deshidratare destul de mare.

De asemenea, tot când vine vorba de îngrijirea corespunzătoare a părului vopsit în stil balayage mai trebuie să menționăm și faptul că cel puțin o dată pe săptămână trebuie să-i oferi părului o hidratare profundă, prin intermediul aplicării unei măști speciale sau a unui tratament conceput pentru părul vopsit.

Aceste produse ajută la menținerea sănătății firului de păr și la prevenirea uscării și ruperii sale, lucruri care se întâmplă frecvent, dacă nu respecți toți acești pași.

La fel de important mai este și să folosești cu moderație și aparatele de coafare care nu sunt atât de profesionale și care îți pot usca și arde podoaba capilară, lucru care va afecta, în mod evident, și culoarea balayage-ului.

Pentru a te asigura că acest lucru nu se va întâmpla, poți folosi înainte de utilizarea acestor accesorii un produs termoprotector, care va proteja în profunzime firul de păr.

Nu în ultimul rând, balayage-ul necesită și mici retușuri din când în când, pentru un aspect proaspăt și cât mai elegant și frumos vizual.

Chiar dacă acest lucru nu trebuie făcut extrem de des, odată la câteva luni este esențial să fie aplicat un nou strat de vopsea. Așadar, acum că ai aflat concret definiția balayage-ului, ce este balayage-ul și cum se întreține acesta, îți vom explica și cum poți obține tehnica balayage la tine acasă, în următorul capitol.

vopsire-balayage

4. Balayage acasă – cum obții un balayage la tine acasă

Obținerea unei tehnici de vopsire balayage acasă poate părea destul de greu, spre imposibil, inițial, dar cu atenție la detalii și răbdare, te poți bucura de niște rezultate frumoase, de lungă durată și naturale în câteva ore, iar noi te vom îndruma spre pașii pe care trebuie să-i bifezi.

De asemenea, pe site-ul nostru poți găsi mult mai multe informații despre vopsirea părului care te pot ajuta să afli extrem de multe curiozități din acest domeniu.

În primul rând, pentru a putea pune în aplicare tehnica de balayage acasă, este esențial să ai la dispoziție toate materialele necesare, care te vor ajuta în obținerea rezultatului final.

Astfel, pune pe lista de cumpărături vopsea pentru păr profesională, pensule pentru aplicarea sa, folie de aluminiu, mănuși de protecție și un șorț care să-ți protejezi hainele de posibile decolorări sau pete, care se vor îndepărta destul de greu. De asemenea, vei avea nevoie și de un spațiu liber, de preferat lângă o fereastră sau lângă o sursă bună de lumină.

Apoi, este important să te decizi asupra nuanțelor pe care vrei să le utilizezi. După cum vorbeam și mai sus, acestea sunt extrem de variate, de la cele de blond, gri, șaten, brunet, motiv pentru care tu trebuie să optezi pentru schimbarea pe care ți-o dorești, dar nu uita să te ghidezi și după culoarea ta naturală, care poate influența destul de mult decizia finală.

Pentru ca vopsitul cu tehnica balayage să fie una mai simplă, este important să împarți părul în secțiuni, lucru care va facilita aplicarea vopselei și îți va garanta faptul că nu ți-a scăpat nicio șuviță din vedere.

După ce ai bifat și acest pas, este momentul să te apuci de fiecare secțiune de păr în parte. Cu cât lucrezi cu șuvițe mult mai subțiri, cu atât balayage-ul va fi mai evident pe părul tău.

Așadar, prima dată trebuie să decolorezi șuvițele care urmează să fie vopsite. Acestea trebuie să fie înfășurate apoi în folie de aluminiu și să stea așa timp de câteva ore, până când firul de păr s-a deschis la nuanța pe care ți-o dorești. Când acest proces este gata, e timpul să speli tot părul și să-l pregătești de aplicarea vopselei.

Nu uita că nu trebuie să te rezumi la o singură nuanță. După cum îți spuneam și mai sus, balayage-ul este atât de versatil încât îți permite să experimentezi cu diferite combinații, astfel încât să obții fix acea culoare pe care ți-o dorești.

Deci, după ce ai obținut culoarea ideală, aplic-o pe tot părul. Nu-ți face griji, pentru că ea se va evidenția doar pe secțiunile care au fost decolorate, lucru care va face tranziția să fie una perfectă.

Respectă timpul recomandat pe instrucțiunile vopselei pentru păr, iar când acesta expiră, spală-l folosind șampon și balsam special. După acest timp, usucă părul și bucură-te de un look perfect, exact ca la salon.

În concluzie, tehnica balayage este opțiunea ideală pentru toate femeile care își doresc o schimbare de look extrem de naturală și elegantă. Tu ce părere ai despre aceasta?

Surse foto: pexels.com, unsplash.com, freepik.com

Articole Recomandate
Produse Recomandate
Cap manechin par natural, L’IMAGE, 60 cm, blond, Laura, Competition

Cap manechin par natural, L’IMAGE, 60 cm, blond, Laura, Competition

Prețul inițial a fost: 1.450,00 RON.Prețul curent este: 1.299,00 RON.
Vezi produsul
Oxidant pentru vopsea de par permanenta, 1,5%, OLLIN COLOR, 1000ml

Oxidant pentru vopsea de par permanenta, 1,5%, OLLIN COLOR, 1000ml

Prețul inițial a fost: 47,00 RON.Prețul curent este: 37,00 RON.
Vezi produsul
Ondulator par EJIK PROFESIONAL Turmalina 32 mm 220°C, varf de cauciuc

Ondulator par EJIK PROFESIONAL Turmalina 32 mm 220°C, varf de cauciuc

Prețul inițial a fost: 460,00 RON.Prețul curent este: 420,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Blond Deschis Auriu Cenusiu 10/31, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Blond Deschis Auriu Cenusiu 10/31, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Maro Deschis Cenusiu 5/1, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Maro Deschis Cenusiu 5/1, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Castaniu Auriu 7/3, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Castaniu Auriu 7/3, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Blond Inchis Maroniu Verde 6/79, OLLIN COLOR PLATINUM COLLECTION, 100ml

Vopsea de par permanenta, Blond Inchis Maroniu Verde 6/79, OLLIN COLOR PLATINUM COLLECTION, 100ml

Prețul inițial a fost: 35,00 RON.Prețul curent este: 29,00 RON.
Vezi produsul
Fixativ cu fixare puternica 250ml OLLIN Professional

Fixativ cu fixare puternica 250ml OLLIN Professional

Prețul inițial a fost: 55,00 RON.Prețul curent este: 28,00 RON.
Vezi produsul
Cap manechin par natural, L'IMAGE, 60 cm, Maro, Melanie , Competition

Cap manechin par natural, L'IMAGE, 60 cm, Maro, Melanie , Competition

Prețul inițial a fost: 1.099,00 RON.Prețul curent este: 989,00 RON.
Vezi produsul
Troller Cosmetica EJIK Professional Negru tesatura Oxford 50X43X30cm

Troller Cosmetica EJIK Professional Negru tesatura Oxford 50X43X30cm

Prețul inițial a fost: 499,00 RON.Prețul curent este: 450,00 RON.
Vezi produsul
Cap manechin par natural, L’IMAGE, 50 cm, blond, Raphaela Competition

Cap manechin par natural, L’IMAGE, 50 cm, blond, Raphaela Competition

Prețul inițial a fost: 1.050,00 RON.Prețul curent este: 945,00 RON.
Vezi produsul
Pieptene Carbon Pro 4 EJIK Professional pentru Tuns Femei 17cm

Pieptene Carbon Pro 4 EJIK Professional pentru Tuns Femei 17cm

Prețul inițial a fost: 30,00 RON.Prețul curent este: 25,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Castaniu Inchis Maroniu 6/7, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Castaniu Inchis Maroniu 6/7, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Suport masa cap manechin, L'IMAGE, plastic, negru

Suport masa cap manechin, L'IMAGE, plastic, negru

Prețul inițial a fost: 105,00 RON.Prețul curent este: 95,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Maro 4/0, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Maro 4/0, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Vopsea de par permanenta, Blond Deschis Auriu 10/3, OLLIN COLOR, 100 ml

Vopsea de par permanenta, Blond Deschis Auriu 10/3, OLLIN COLOR, 100 ml

Prețul inițial a fost: 39,00 RON.Prețul curent este: 30,00 RON.
Vezi produsul
Paleta pentru vopsit suvite 33cm

Paleta pentru vopsit suvite 33cm

Prețul inițial a fost: 30,00 RON.Prețul curent este: 17,00 RON.
Vezi produsul

Vezi toate produsele...